Novinky #2

Nový obchod. SMS, PayPal či platba kartou? VIP kity a změna crafting receptu spawn eggů. Nový, lepší a snadnější ChestShop. Jak jej vytvořit? Omezení mobů na chunk a pár drobností. První donate a na závěr odpověď na otázku. To vše se dozvíte v těchto novinkách.


Byly dokončeny práce na novém a lepším obchodě. Při navštívení stránky „Obchod“ zde na webu budete dotázání který obchod chcete využít. Jestli starý a nebo nový. Nutno podotknout že starý obchod je stále funkční! Avšak nebudou na něm dále prováděny žádné úpravy a v budoucnu bude smazán.

Starý obchod obsahuje pouze VIP balíčky a platby přes SMS. Při použití nového obchodu budete přesměrováni na stránku mimo náš web. Zde naleznete VIP balíčky, Donate a v budoucnu i spawnery. Platby přes SMS jsou stejné a nově jsou zde platby přes PayPal a platební karty. Informace naleznete na hlavní stránce nového obchodu. V případě potíží kontaktujte Admin Team.

Pro hráče s VIP balíčkem byly dokončeny VIP kity. /kit VIP, /kit VIP+, /kit Elder. Kit si lze vybrat jednou za 7 dní.

Byly změněny recepty craftingu spawn eggů pro VIP+ a Elder hráče. Recepty jsou nyní ztíženy o 2x glowstone dust a 2x ender pearl. Z tohoto důvody byly z Admin Shopu odstraněny ender perly. Věříme že tento item není zrovna moc využívaný takže vám to nebude vadit. Ostatním hráčům se omlouváme a věříme že se najde alternativa získání tohoto itemu.

Další větší věcí je změna pluginu na hráčské obchody (ChestShop). Plugin je lepší a pro hráče je nyní tvoření obchodů snadnější. Admin Shop je již přenastaven a plně funkční. Případné chyby nám prosím hlaste. Jak vytvořit nový ChestShop zjistíte v návodu ZDE.

Aby se zamezilo možným lagům způsobených přemnožením mobů na jednom místě jsme se rozhodli preventivně snížit počet mobů na jeden chunk. Chunk je oblast 16×16 blocků. Hranice chunků zobrazíte držením tlačítka F3 a stisknutím tlačítka G. Vypnete to stejným způsobem. V případě že bylo dosaženo limitu se mobové přestanou spawnovat, případně se nějaký z již existujících despawne. Do limitu se počítají všechny mobové. Toto omezení je ve vývoji a může dojít ke zvýšení či snížení limitu. Limit se ovšem pravděpodobně ponechá případně lehce navýší.

1 Chunk = 30 Mobů

  • V hlasování byla přeložena chybějící zpráva při započetí hlasování o změnu času
  • Ve Vote a Party Crate byly zvýšeny šance na dropnutí Winter Treasure Key
  • Po smrti budete nyní automaticky respawnuti bez nutnosti klikat na tlačítko
  • Byl odstraněn plugin na Party. Pracuje se na alternativě

V neposlední řadě bych chtěl poděkovat hráči Joyerl za finanční podpoření (donate) serveru v hodnotě 200 CZK. Tento hráč se tak stává nejen prvním hráčem který nás podpořil ale zároveň je také prvním kdo provedl transakci přes náš nový obchod. Ještě jednou, děkujeme 🙂 .

Na závěr bych chtěl zmínit odpověď na otázku která mě napadla a mohlo by se na ní v budoucnu dost lidí ptát:

Co se stane s itemy ve větším batohu VIP hráče po vypršení balíčku a snížení velikosti batohu?

Itemy zůstávají uloženy v batohu dokud ho neotevřete. Ve chvíli kdy batoh otevřete se přebytečné itemy vysypou na zem. Itemy vám tedy zůstanou ale hlídejte si kde batoh vysypete a jestli náhodou nebude za pár vteřin probíhat mazání pohozených itemů! V nejlepším případě mějte prázdný inventář aby jste itemy mohly rovnou sebrat.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *